Frédérique (14) sprakeloos na stortvloed aan kaartjes, bloemen en ballonnen

Frédérique uit Amstelveen wordt inmiddels bedolven onder de kaartjes en pakketjes. Bij het postpunt van het meisje dat maandag werd mishandeld in Westwijk is het een komen en gaan van mensen en zijn de eerste postbezorgingen al gedaan.

Radio 538 belde gisteren met de vader, waarna het initiatief ontstond om massaal kaarten te sturen. Hier werd in grote getalen gehoor aan gegeven.

Eerder vanmiddag kwam een speciale auto van PostNL zich melden bij een zonnestudio, die voor de gelegenheid als postadres wordt gebruikt. De postbezorger heeft maar liefst 12 kratten met poststukken afgeleverd.

"Zal ik de kratten maar laten staan? Morgen komt er waarschijnlijk weer een lading!", zegt de postbezorger. De kratten worden naast diverse dozen met cadeaus en een lading boeketten achtergelaten.

Lees ook: Frederique (14) zwaar mishandeld omdat ze geslacht niet bekend wil maken

Micha Noot is een vriend van de familie en gaat er voor zorgen dat de poststukken bij Frédérique terecht gaan komen. "Ze was echt sprakeloos, toen ik net een foto doorstuurde. Nu moet ik even gaan kijken hoe we dit allemaal bij haar gaan krijgen."

Micha vult aan dat hij versteld staat van de hoeveelheid, maar is ook blij. "Dit is wel een goede ondersteuning en een hart onder de riem voor haar. Dit toont aan dat haar actie niet zinloos is geweest, maar dat heel Nederland tegen dit geweld is."