FOK! Wat een weer: adempauze!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag zijn er perioden met zon. Er komen enkele buien voor, de meeste trekken de komende uren weg maar de rest van de dag blijft vooral in het oosten en zuiden een enkele lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur is ca. 21°C. Er staat een enigszins vlagerige west- tot zuidwestenwind. Boven land neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee is de wind krachtig, 6 Bft, in het Waddengebied mogelijk af en toe hard, 7 Bft. In de loop van de avond neemt de wind af en draait naar zuid tot zuidwest.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. De minima liggen rond 13°C. De zuid- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak, in de kustgebieden naar matig en in het Waddengebied vrij krachtig.

Vrijdagochtend raakt het van het westen uit overwegend bewolkt en gaat het af en toe regenen. In het zuidoosten en oosten blijft het nog tot halverwege de middag meest droog en schijnt de zon af en toe. Later in de middag kan daar wel een bui tot ontwikkeling komen. In de loop van de avond neemt vooral in het noorden en westen de buiigheid toe, er is dan ook kans op onweer. De maxima lopen uiteen van 18°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten en oosten. De wind is overwegend zuidelijk en neemt in de loop van de middag toe toe naar matig, in de kustgebieden wordt de wind vrij krachtig tot krachtig en langs de kust in de avond mogelijk hard 7 Bft. (Bron: KNMI)

Bui in PuremerendP (Foto: Pukeko)
Afgelopen maandag trof een zware bui ook Purmerend. Tijd voor een bordspel! (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.