OS: Dumoulin pakt met indrukwekkende tijdrit zilver, goud voor Roglic

Tom Dumoulin heeft in een indrukwekkende tijdrit zilver gepakt op de Olympische Spelen. Hij moest alleen zijn meerdere erkennen in Primoz Roglic, die duidelijk de snelste was. De Sloveen won met meer dan één minuut voorsprong. Rohan Dennis legde beslag op de derde plaats. 

Het goud ging woensdag naar Primoz Roglic. Dumoulins teamgenoot bij Jumbo-Visma was een klasse apart op het ruim 44 kilometer lange parcours op en rond het racecircuit van Fuji. De Sloveen was samen met Italiaanse wereldkampioen Filippo Ganna de snelste bij het eerste tussenpunt, maar gedurende de tijdrit bouwde Roglic zijn voorsprong steeds verder uit en won uiteindelijk met meer dan één minuut voorsprong.

Dumoulin zat er vanaf het eerste tussenpunt er goed bij. De Nederlander bleef gedurende de tussenpunten steeds bij de eerste vijf zitten, maar de verschillen tussen de nummers twee tot en vijf waren erg klein, waardoor het lang spannend was of Dumoulin een medaille zou gaan halen. Aan de finish hield hij net Rohan Dennis, Stefan Küng en Ganna achter, waardoor hij net zoals vijf jaar geleden het zilver won in de tijdrit.