OS: Handbalsters winnen van Zuid-Korea met monsterscore

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Tegen Zuid-Korea won Nederland met duidelijke cijfers: 43-36

In de eerste wedstrijd was Nederland duidelijk te sterk voor Japan en in de tweede groepswedstrijd was er opnieuw een land uit Azië de tegenstander. Zuid-Korea legde in de beginfase er een hoog tempo op en dat zorgde voor de nodige goals van zowel oranje als Zuid-Korea. Na een minuut of twintig was de wedstrijd nog redelijk in evenwicht, maar in de slotfase van de eerste helft liep Nederlandse ploeg weg bij de Zuid-Koreaaanse handbalsters. Bij rust was het 19-15 in het voordeel van Oranje.

Ook in de tweede helft bleef het tempo hoog tussen de beide landen en werd er volop gescoord door de ploegen, maar het verschil van vier goals wat bij rust was bereikt bleef altijd behouden en kon bondscoach Emmanuel Mayonnade ook de reserves wat meer tijd gunnen. Uiteindelijk vielen er net geen tachtig goals in de wedstrijd en wonnen de Nederlandse handbalsters met 43-36.