OS: Hockeyers onderuit tegen BelgiŰ

De Nederlandse hockeyers zijn het olympisch toernooi begonnen met een nederlaag tegen België. Oranje kwam nog wel op voorsprong tegen de wereldkampioen, maar vanaf het eind van derde kwart ging het helemaal mis voor de Nederlandse ploeg. België won met 3-1.

Vorige maand had Oranje nog in de halve finales gewonnen van België op het EK en ook nu had Oranje lange tijd zicht op een goed resultaat dankzij een prachtige openingsgoal van Jeroen Hertzberger. De aanvaller speelde zich op de achterlijn vrij, waarna hij vervolgens vanuit een moeilijke hoek de goal maakte.

Aan het einde van het derde kwart draaide de Belgen de wedstrijd volledig om. Alexander Hendrickx wist drie keer te scoren binnen vijf minuten. Twee keer uit een strafcorner en eenmaal uit een strafbal. Oranje ging in het vierde kwart op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de Europees Kampioen kon de wedstrijd niet meer ombuigen tegen de wereldkampioen en wonnen de Belgen met 3-1 van Nederland.

Zuid-Afrika, Canada, Groot-Brittannië en Duitsland zijn de volgende tegenstanders in de groepsfase. De eerste van de poule plaatsten zich voor de volgende ronde op de Olympische Spelen.