OS: Roeier Florijn test positief op corona

Voor roeier Finn Florijn zijn de Olympische Spelen voorbij. De Nederlandse roeier die eerder vandaag in Tokio nog in actie kwam in de heats van de skiff is positief getest op corona en moet nu tien dagen in quarantaine.

De 21-jarige skiffeur werd in zijn heat vierde en zou morgen via de herkansingen alsnog proberen om de kwartfinales te bereiken.

Skateboardster Candy Jacobs en taekwondoka Reshmie Oogink konden eerder al een streep door de Spelen zetten na positief getest te hebben op corona. Een staflid van de Nederlandse roeibond testte ook positief op corona.

Simon Geschke heeft ook positief getest op het coronavirus. De Duitser kan daardoor zaterdag niet aan de start verschijnen van de wegwedstrijd. Hij is de eerste sporter binnen de Duitse olympische ploeg die in Tokio positief test op corona.

De Spaanse wielrenners, onder wie Alejandro Valverde, zijn in quarantine nadat een masseur van de Spaanse wielerploeg positief testte. De coach van de ploeg zegt dat zijn renners vooralsnog aan de wegwedstrijd zullen meedoen.

Ook de Portugese surfer Frederico Morais komt deze Spelen niet in actie. Hij liet via Instagram weten dat ook hij besmet is met corona. De 29-jarige Morais, die gold als een serieuze medaillekandidaat, was nog niet afgereisd naar Tokio.