Mercedes: "Hamilton deed niets verkeerd"

De Grand Prix van Groot-Brittannië was er eentje waar nog lang over gesproken zal worden. De volle tribunes, de eerste sprintrace en natuurlijk de aanvaring tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Na de herstart wist Hamilton in afwezigheid van de Nederlander uiteindelijk de race nog naar zich toe te trekken ondanks de 10 seconden tijdstraf. Doordat Verstappen en Red Bull Racing weinig punten behaalden is Mercedes weer aangesloten in de top van de klassementen.

Zoals gebruikelijk blikt Mercedes na het raceweekend aan de hand van vragen van fans terug op de race. Deze keer beantwoordt engineer James Allison de soms lastige vragen over wat er gebeurde tijdens de race. De technicus legt uit dat de toevoeging van de sprintrace het hele raceweekend veranderde qua ritme.

Allison analyseert ook waarom de starts van de Mercedes-bolides afgelopen weekend zo slecht waren. Hij legt uit dat er veel komt kijken bij een goede start maar dat de bandentemperatuur in dit geval niet ideaal was. Daarmee viel ook het plan van de sprintrace om Vallteri Bottas na de start voor Verstappen te krijgen in het water. Ook is de Mercedes-engineer tevreden over de updates die het team toepaste in het raceweekend.

Uitaard kwam ook de aanvaring tussen Verstapen en Hamilton ter sprake. Allison legt uitgebreid uit waarom Mercedes nog steeds van mening is dat de Brit niets verkeerd heeft gedaan.

First Lap, Upgrades & More | 2021 British GP F1 Race Debrief (Bron: YouTube/Mercedes-AMG Petronas Formula One Team)