PSV dicht bij volgende voorronde CL dankzij ruime zege op Galatasaray

PSV heeft zich met een 5-1 zege op Galatasaray nagenoeg verzekerd van het halen van de derde voorronde van de Champions League. Eran Zahavi was de belangrijke man van de Eindhovenaren met drie doelpunten en één assist.

PSV kende een droomstart in eigen huis. Al na anderhalve minuut spelen stond de ploeg van Roger Schmidt op voorsprong en dat had PSV te danken aan de doelman van Galatasaray. Fernando Muslera ging ernstig in de fout, waarna Zahavi voor de openingstreffer zorgde. Na het openingsdoelpunt was PSV duidelijk de betere op het veld en Zahavi verdubbelde dan ook in de eerste helft de score. De spits maakte de 2-0 na een assist van Noni Madueke. PSV leek met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan, maar uit het niets deed Galatasaray iets terug. Emre Kilinc zorgde met een kopbal voor de aansluitingstreffer.

Na rust stelde PSV orde op zaken. Galatasaray, had ook in de tweede helft weinig in te brengen en Mario Götze schoot na een assist van Zahavi op mooie wijze de 3-1 binnen. In de slotfase van de wedstrijd werd het nog 5-1 na goals van Zahavi en Götze. Dankzij de ruime zege lijkt de derde voorronde van de Champions League niet meer te ontgaan en daarin speelt het tegen Celtic en FC Midtjylland. In Schotland werd het tussen die ploegen 1-1.