COVID-19: 6.823 positief getesten en 5 doden, totaal 1.814.143 en 17.783

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 6.823 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.814.143 COVID-19-positief geteste personen gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde personen zijn er 76 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen 315 patiënten op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 20 patiënten opgenomen, er liggen nu 100 mensen met COVID-19 op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS*.

Er zijn sinds de vorige update 5 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 17.783 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Weekcijfers RIVM 20 juli 2021 ( RIVM)
Weekcijfers RIVM 20 juli 2021 ( RIVM)