NASCAR-coureur Almirola verrast met winst en playoffplek

Voor de NASCAR-liefhebber keren we nog even terug naar zondag en vooral naar Loudon in New Hampshire. Daar werd flink geracet, hoewel dat wel pas na een forse regenbui gebeurde en met de invallende duisternis in aantocht.

Kyle Busch en Martin Truex Jr vertrokken vanaf de eerste rij, Chase Elliott en Kurt Busch stonden er een rij achter. Na een handvol ronden begon het zowaar te regenen en dat ging niet voor iedereen even goed: leider Kyle Busch spinde de muur in, ook Truex liep schade op bij een glijpartij.

Busch gooide gelijk zijn netje los, wat betekent dat de coureur in orde is, maar ook dat zijn race voorbij is, waarna de gefrustreerde Busch de safety car nog even een tikje gaf. Na een pitstop en wat reparaties kwam hij toch weer naar buiten, hoewel niet duidelijk was of hij de race mocht vervolgen.

De rode vlag werd gezwaaid en de race lag lange tijd stil, wachtend tot het droog werd. Een dikke anderhalf uur later kon er weer geracet worden, met Elliott en Kurt Busch voorop - Kyle Busch lag eruit, Truex reed vanwege de benodigde reparaties nog net binnen de top-30.

Een spin van Anthony Alfredo zorgde voor een korte caution, waarna Ryan Blaney de touwtjes in handen nam en de eerste stage won, voor Brad Keselowski en Elliott. Kevin Harvick pakte met een goede pitstop de leiding voor de herstart, Denny Hamlin, Tyler Reddick en Keselowski volgden.

Quinn Houff werd door Ryan Newman in de rondte geduwd en zorgde voor een caution, maar Harvick behield de leiding en Hamlin en Keselowski volgden alsnog. Kort daarop raakten Chris Buescher en Bubba Wallace in de clinch: weer een caution, weer Harvick aan de leiding, dit keer met Keselowski achter zich.

Keselowski ging het duel aan en passeerde Harvick, wat hem de winst in stage twee opleverde, voor Harvick en Blaney. Bij de pitstops ging het fout voor Hamlin, waar een moer niet vast genoeg zat, dus hij kon achteraan beginnen. Blaney schudde Keselowski na een flink duel van zich af en sloeg een gat.

Aric Almirola kwam gedurende de laatste stage lekker op gang en knokte zich met moeite langs Keselowski, waarna hij de aanval opende op Blaney. Almirola, bezig aan een pijnlijk teleurstellend seizoen, kwam er met zestig ronden te gaan bij en ging er een paar ronden later voorbij.

Een goede vijftig ronden voor het einde kwam nagenoeg iedereen een laatste benodigde stop maken, waarbij Keselowski en Almirola gelijk in een flink gevecht verwikkeld raakten, ruim voor Blaney. Almirola won dat duel met flink wat moeite en sloeg een gat, hoewel Christopher Bell ook zeer sterk naar voren kwam.

Met twintig ronden te gaan kreeg men te horen dat er nog tien ronden te rijden waren: de duisternis begon in te vallen en de laatste tien ronden werden geschrapt. Almirola reed aan de leiding en zag Bell iets dichterbij komen, maar hij hield vol: hij pakte de winst en tóch een plekje in de playoffs, voor Bell en Keselowski.