Hamilton: "Ik hoop vooral dat we hiervan leren"

De veelbesproken crash van Max Verstappen na de botsing met Lewis Hamilton geeft geen aanleiding om excuses te maken, zo heeft Hamilton laten weten. Wel ziet hij in het incident een leermoment voor beiden.

"Ik hoop vooral dat we hiervan leren. Een incident is zelden honderd procent de schuld van één persoon. Er zijn altijd meerdere mensen bij betrokken en ik denk dat we hier allebei van kunnen leren. Max doet het geweldig, maar is één van de meest agressieve coureurs op het circuit - dat is puur mijn mening. Ik denk dat we een balans moeten vinden, ook met de hoeveelheid respect en ruimte die we elkaar geven. Dan kunnen we prachtige gevechten hebben zonder elkaar te raken", aldus de wereldkampioen, zo lezen we op Motorsport.com.

Hamilton koos voor de binnenkant bij Copse Corner na een moment in de eerste ronde van de sprintrace van zaterdag zo legt hij uit. "Toen koos ik de linkerkant en had ik er echt spijt van dat ik niet voor het gat aan de binnenkant was gegaan. Daarom deed ik ditmaal een dummy: eerst naar links en toen alsnog naar het gat aan de binnenkant. Ik zag dat hij niet op wilde geven en daarna raakten we elkaar. Dat is natuurlijk niet de manier waarop ik wil winnen of racen, maar deze dingen gebeuren. Ik hoop vooral dat hij oké is en kijk uit naar de komende races", aldus de Brit.

Uiteraard werd Hamilton gevraagd of hij excuses wilde maken voor het incident met Verstappen, maar dat is niet aan de orde volgens de Mercedes-coureur. "Ik heb een clip gezien, maar wil alles nog een keer goed terugkijken. Maar met de kennis van nu denk ik niet dat ik mijn excuses ergens voor aan hoef te bieden. Ik heb gehoord dat Max naar het ziekenhuis moest en dat bericht baarde me natuurlijk zorgen. Geen van ons wil dat er iemand gewond of geblesseerd raakt en dat is is ook nooit mijn intentie geweest. Ik zal checken of alles goed gaat met hem en daarna willen we graag weer met elkaar vechten. We moeten alleen een goede balans zien te vinden. Ik ben het niet eens met de stewards, maar heb deze straf op de kin genomen. Ik klaag er niet over en iedereen mag zijn eigen mening hebben. Ik zit er ook niet mee wat anderen vinden, ik doe gewoon wat ik doe en ben erg dankbaar voor deze zondag."