Europees Hof: 'Werkgever mag hoofddoek verbieden'

Het Europees Hof van Justitie heeft duidelijkheid gegeven en geoordeeld dat werkgevers het dragen van religieuze of politieke symbolen mogen verbieden, bijvoorbeeld indien deze neutraliteit tegenover klanten willen uitstralen of sociale conflicten willen vermijden.

Het verbod moet echter wel opwegen tegen de 'oprechte behoefte' van de werknemer om dit soort symbolen te dragen. Ook moet rekening worden gehouden met nationale wetgeving omtrent vrijheid van religie.

Deze bindende uitspraak komt naar aanleiding van twee Duitse rechtzaken, aangespannen door moslima's die van hun werkgever geen hoofddoek mochten dragen. De ene werkte op een oecumenisch kinderdagverblijf, de ander bij een drogisterijketen.

In 2017 deed een Hof al een vergelijkbare uitspraak in een zaak van een Franse en Belgische vrouw die ook een hoofddoek wilden dragen op hun werk en dat niet mochten van hun werkgever. Zolang er geen sprake is van discriminatie mag een werkgever religieuze of politieke symbolen bij werknemers verbieden.