Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 28

En daar gaan we weer; versoepelingen zijn teruggedraaid, maar: de bioscopen mogen nog doorgaan. Lekker naar de film dus, met deze week geen grote titels (want daar kregen we er vorige week al twee van), maar wel van alles wat.

Space Jam A New Legacy

De wereldberoemde NBA-kampioen LeBron James beleeft een wild avontuur samen met Looney Tunes-legende Bugs Bunny in Space Jam: A New Legacy, een animatie/live-action-film van regisseur Malcolm D. Lee en een creatief team met daarin Ryan Coogler en Maverick Carter. Deze knotsgekke samensmelting van twee werelden laat zien hoeveel sommige ouders overhebben voor hun kinderen. LeBron wordt samen met zijn jonge zoon Dom gevangengezet in een digitale wereld door een valse AI (artificiële intelligentie). Om hieruit te ontsnappen, moet LeBron zorgen dat hij met Bugs, Lola Bunny en de rest van de chaotische bende een basketbalwedstrijd wint van de digitale kampioenen van de AI. De Tunes nemen het op tegen de Goons, een team van ongekend sterke profspelers. Nog nooit heeft er voor LeBron zoveel op het spel gestaan. Het is een wedstrijd die bepalend is voor de band met zijn zoon en die bewijst hoe belangrijk het is om jezelf te blijven. De Tunes gaan tegen alle regels in en maken optimaal gebruik van hun unieke talenten. Door het spelletje op hun eigen manier te spelen, weten ze zelfs “King” James te verrassen.

My Salinger Year

New York, de jaren 90. Na haar afstuderen droomt Joanna ervan schrijfster te worden. Ze vindt een baan als assistent van literair agent Margaret. Joanna’s werk bestaat grotendeels uit het verwerken van de vele fanbrieven gericht aan de auteur J.D. Salinger, een van de belangrijkste cliënten van het agentschap. Maar hoe meer ze de soms hartverscheurende post van over de hele wereld leest, hoe meer het Joanna tegenstaat de gebruikelijke onpersoonlijke standaardbrief als reactie te sturen. Stiekem begint ze de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen van dien. En terwijl Joanna hierbij de stem van de grote schrijver Salinger gebruikt, ontdekt ze die van haarzelf.

Run

Chloe (Kiera Allen) is in volledige thuis-isolatie opgevoed door haar moeder (Sarah Paulson). Sinds haar geboorte controleert haar moeder alles. Ze zit in een rolstoel en slikt elke dag medicijnen, krijgt thuis les en komt bijna nooit buiten het huis. Langzaam maar zeker komt Chloe achter de beklemmende waarheid, tot er nog maar een ding op zit… RUN!

The Unholy

In The Unholy kan Alice, een jonge dove vrouw, na een vermeende verschijning van de Heilige Maagd Maria, op onverklaarbare wijze horen, spreken en ook zieke mensen genezen. Het nieuws verspreidt zich snel en mensen komen van heinde en verre om getuige te zijn van dit wonder. Een aan lager wal geraakte journalist (Jeffrey Dean Morgan) reist af naar het kleine stadje in New England om onderzoek te doen in de hoop zijn carrière nieuw leven in te blazen. Als er angstaanjagende gebeurtenissen plaatsvinden, begint hij zich af te vragen of deze verschijnselen het werk is van de Maagd Maria of van iets veel duisterders.

Wrong Turn

In de bloedstollende horrorfilm Wrong Turn lopen zes vrienden een bekende hiking trail. Ondanks een waarschuwing dwalen ze van de route af en worden geconfronteerd met 'The Foundation': Een vijandige gemeenschap die in het bosgebied leeft er alles aan doet om hun bestaan te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zelfs als ze daarvoor moeten doden. Eén ding lijkt zeker, als je dit pad kruist is er een kans dat je niet levend terugkomt..

Aznavour, le regard de Charles

In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf, Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Het filmmateriaal is zijn persoonlijke dagboek. Aznavour filmt zijn leven, een leven als een film. Hij filmt altijd en overal. Momenten en gebeurtenissen, plaatsen waar hij optreedt, zijn vrienden, liefdes en narigheid.. Een paar maanden voor zijn dood, bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico. En besloot er een film van te maken, zijn film.

Give Me Liberty

Vic werkt als chauffeur bij een transportbedrijf voor gehandicapten in Milwaukee. Hij heeft een drukke dag voor de boeg en loopt al snel achter op schema, omdat de stad door protesten overhoop ligt. Toch lukt het zijn opa om de loyale Vic over te halen van zijn route af te wijken en hem tussendoor samen met een groep bejaarde Russen naar een begrafenis te brengen. Als zijn vaste passagier Tracy vervolgens instapt, is de chaos echt compleet.

Le Sorelle Macaluso

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Fien & Teun: Het Grote Dierenfeest

In hun eerste bioscoopfilm maken Fien en Teun er een feestje van! Het lijkt een normale dag op de boerderij, maar dat is het niet want morgen is het grote dierenfeest! Fien en Teun hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in en bakken een appeltaart.

A