FOK! Wat een weer: wederom gruwelijk nat

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag regent het in het (zuid)oosten van tijd tot tijd stevig door, waarbij vanavond de kans op onweer toeneemt. Elders breekt vanmiddag de zon af en toe door en blijft het vrijwel droog. Over de hele dag genomen zijn in het zuidoosten hoeveelheden van 30-50 mm te verwachten, in Limburg lokaal 50-75 mm en daarbij wateroverlast. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het zuiden tot lokaal 25°C in het noordoosten. De noordwestelijke wind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

In de nacht naar donderdag overheerst de bewolking en komt er een enkele opklaring voor. Het oosten krijgt met talrijke buien te maken, plaatselijk met onweer en kans op wateroverlast. In het westen blijft het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De noord- tot noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

Donderdag overdag houdt de buiigheid in het oosten nog enige tijd aan. Het westen krijgt de zon vooral in de ochtend nog even te zien. De buien nemen in de loop van de dag in activiteit af en mogelijk verplaatsen ze zich daarbij langzaam westwaarts over het land. Vooral in de oostelijke helft van het land valt er 20-40 mm, in Limburg valt er mogelijk lokaal meer dan 50 mm bij. De middagtemperatuur ligt rond 20°C, in het uiterste oosten wordt het mogelijk enkele graden warmer. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer krachtige noord- tot noordwestenwind, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Toon minder van het weerbericht

Het was en is bewolkt, nu zelfs met regen! (Foto: Charged)
Het was en is bewolkt, nu zelfs met regen! (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.