Frankrijk introduceert verplichte vaccinatie voor zorgmedewerkers

Frankrijk voert een verplichte COVID-19-vaccinatie in voor gezondheids- en zorgmedewerkers. President Macron rechtvaardigde deze stap in een televisietoespraak vanwege de snelle verspreiding van de Delta-variant. Volgens Macron moeten alle medewerkers in ziekenhuizen, bejaarden- of verpleeghuizen voor 15 september ingeënt zijn.

Als we nu niets doen, betekent dit een verdere toename van het aantal besmettingen en ziekenhuisbehandelingen, benadrukt Macron. Hij sprak van een race tegen de klok en legde verder uit dat op een gegeven moment de vraag gesteld zou moeten worden of iedereen verplicht gevaccineerd zou moeten worden.

Veel zorgverleners zijn nog niet gevaccineerd
In Frankrijk zijn veel zorgverleners nog niet gevaccineerd. De vaccinatiecampagne gaat minder snel dan eerst. De wetenschappelijke adviesraad van de Franse regering schat dat tot 95 procent van de Fransen moet worden ingeënt om de epidemie onder controle te krijgen. 

Eerder heeft Griekenland ook een verplichte vaccinatie voor de gezondheidssector aangekondigd. In Italië is er sinds mei een verplichte vaccinatie voor artsen en ander medisch personeel.