Doden en meerdere slachtoffers bij schietpartij GGZ- instelling Den Haag

In de Leggelostraat te Den haag zijn bij een schietpartij meerdere personen gewond geraakt. Minstens 1 persoon is overleden.

De schietpartij zou rond kwart voor twaalf hebben plaatsgevonden in een pand van Parnassia (GGZ-instelling) in de Leggelostraat, en op straat in de Haveltestraat.

Er zijn zes ambulances en drie Mobiel Medische Teams met evenveel traumahelikopters gealarmeerd. De inzet van twee van de drie heli's werd later geannuleerd; één heli is op het gras tussen de flats aan de Haveltestraat geland.

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was van de schietpartij. Het arrestatieteam is ter plaatse.

Er zijn zeker twee gewonden uit het Parnassia pand gehaald, die met spoed zijn vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling.

Op de Haveltestraat is een overleden persoon aangetroffen; naast een auto. Volgens geruchten is dit de dader, die na zijn daad zelfmoord heeft gepleegd. Bij het lichaam zou ook een vuurwapen aangetroffen zijn.

De Haveltestraat is afgezet; om de auto en het lichaam zijn een tent en hekken gezet. Vermoedelijk is de rest van de dag de straat nog afgesloten t.b.v. het forensisch onderzoek. Politiemensen gaan van deur tot deur in een buurtonderzoek; in de hoop getuigen van de gebeurtenissen te spreken. Meer hierover bij Regio15.