Duitse dames eisen acceptatie van blote borsten

Met een kleurrijke topless fietsparade door de binnenstad van Berlijn wilden tientallen vrouwen op een ludieke manier aandacht vragen voor een 'blote borsten' voorval vorige maand in een Berlijns park.  

Volgens berichten in de media hebben parkwachters een Franse vrouw en haar vriend die topless aan het zonnen waren (terwijl hun zoontje van 5 in een een kinderbadje speelde) verzocht een beha aan te trekken of het park te verlaten omdat het geen nudistengebied is. Na hun weigering leidde dit tot het ingrijpen van de politie en vervolgens tot een uitgebreid debat, meestal op sociale media.

Een landelijke feministische beweging "gelijke borsten voor iedereen" roept nu op tot een "topless wet" voor vrouwen op plaatsen waar ook mannen met blote borsten aanwezig mogen zijn. Volgens internet gaat het om het "normaliseren" van borsten in plaats van ze te seksualiseren.

"Mijn lichaam, mijn keuzevrijheid"
Het motto van de fietsdemonstratie was "Geen tepel is vrij totdat alle tepels vrij zijn!". Er waren ook spandoeken met de tekst "Boobs hebben geen geslacht" - of "Mijn lichaam mijn keuze".

Naast hun blote borsten waren de demonstranten veelal kleurrijk en fantasierijk gekleed. Sommige mannen fietsten ook mee, sommigen met een gekleed bovenlijf, anderen met beha's aan en sommigen met opblaasbare plastic borsten. Op 14 juli wil de beweging haar protest voortzetten in het Schrevenpark in Kiel.