EK: Engeland na verlengingen voorbij Denemarken en speelt in finale tegen Italië

Engeland heeft na verlengingen in de halve finales afgerekend met Denemarken op Euro 2020. Na negentig minuten stond het gelijk tussen Engeland en Denemarken, maar een penalty in de verlenging besliste de wedstrijd. Harry Kane miste in eerste instantie, maar in de rebound was het alsnog raak voor de spits, waardoor Engeland het op Wembley opneemt tegen Italië.

Net zoals bij de eerste halve finale kregen we bij de tweede halve finale ook een verlenging nadat het tussen Engeland en Denemarken na negentig minuten 1-1 stond. Na een half uur spelen had Mikkel Damsgaard uit een prachtige vrije trap Denemarken op voorsprong getrapt.

Niet lang na de openingstreffer van Denemarken had Engeland al snel een antwoord klaar. Eerst wist Kasper Schmeichel met een schitterende reflex nog de 1-1 te voorkomen op een inzet van Raheem Sterling. Eén minuut later viel toch de 1-1 na een eigen doelpunt van Simon Kjær, al had Sterling de bal anders voor het inschieten voor open doel.

In de tweede helft had Engeland duidelijk de overhand en kwam Denemarken er nog maar zeldzaam uit, al werd het wel een keer gevaarlijk via een afstandsschot van Kasper Dolberg. Maar het was vooral Engeland wat dreigend werd en was Harry Maguire het dichts bij een doelpunt, alleen met een goede redding wist Schmeichel wist hij de 2-1 te voorkomen. Ondanks de nodige wissels in de tweede helft bleef het 1-1 en gingen we verlengen op Wembley.

Ook in de verlengingen speelde Schmeichel een belangrijke rol voor Denemarken. De Deense goalie wist vroeg in de verlenging met een knappe redding de 2-1 te voorkomen op een inzet van Harry Kane. Ook na de kans bleef de druk groot op de verdediging van Denemarken en uiteindelijk bezweek de Deense verdediging dan ook, al had Engeland daar wel een penalty voor nodig. Sterling werd onderuit gehaald, waarna Kane vanaf elf meter Engeland op voorsprong mocht gaan schieten. Schmeichel keerde de strafschop nog wel van Kane, maar in de rebound schoot hij toch raak.

In de tweede helft van de verlengingen probeerde Denemarken wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, alleen werden ze nooit gevaarlijk en was het vooral Engeland dat in de tegenaanval gevaarlijk kon worden. Uiteindelijk bleef het 2-1 voor Engeland en speelt het in de finale tegen Italië.