Vliegtuig neergestort bij schiereiland Kamtsjatska in Rusland

In het oosten van Rusland is een vliegtuig met 28 mensen aan boord neergestort. De Russische luchtvaartautoriteit maakte bekend dat er wrakstukken van de Antonov An-26-machine is gevonden in de buurt het schiereiland Kamtsjatka, de eindbestemming.

Gouverneur Vladimir Solodov vertelde aan persbureau Interfax dat het grootste deel van het wrak aan de kust is ontdekt. Ander wrakstukken dreven in zee.

Radiocontact verbroken
De machine was met 22 passagiers en zes bemanningsleden op weg van Petropavlovsk-Kamchatsky naar Palena aan de Okhotkzee. De lokale overheid in Kamtsjatka maakte bekend dat het contact ongeveer tien kilometer voor de luchthaven van de eindbestemming werd verbroken. Men stuurde twee helikopters en een vliegtuig om de vermiste Antonov te zoeken. Het wrak werd vijf kilometer van de luchthaven vandaan gevonden. Volgens berichten in de media waren er geen overlevenden.

De tweemotorige Antonov An-26 vloog , waarschinlijk door slecht zicht, tijdens het aanvliegen tegen een rots, meldde het persbureau Interfax. De autoriteiten zijn al een onderzoek gestart om te verduidelijken of de weersomstandigheden, een piloot of een technische fout tot de crash hebben geleid.

Het hoofd van de werkmaatschappij, Alexei Khabarov, verzekerde Interfax dat het vliegtuig technisch in uitmuntende staat verkeerde.