Wilders: “Nederland is corrupt, de rechtstaat failliet.”

De uitspraak van de Hoge Raad toont volgens Wilders aan dat de rechtstaat failliet is.

Wilders: "Akwasi mag ongestraft oproepen tot moord, Rutte mag ongestraft de Tweede Kamer voorliegen, Kaag mag ongestraft de verkiezingen onrechtmatig beïnvloeden met een met belastinggeld gefinancierde docu, het hele kabinet mag ongestraft tienduizenden slachtoffers van het Toeslagenschandaal de vernieling in helpen. Niemand van hen is strafrechtelijk vervolgd laat staan veroordeeld.

Maar als de leider van de grootste oppositiepartij een enkele vraag stelt over Marokkanen – waar half Nederland het mee eens is – dan wordt een heksenjacht geopend , worden Marokkanen tot ras verklaard en volgt een veroordeling voor groepsbelediging omdat ‘de eer en waardigheid van Marokkanen’ zou zijn aangetast.

Ze willen mij de mond snoeren, maar ik zal nooit zwijgen.
Ze kunnen mij veroordelen, maar ik zal de waarheid blijven spreken."

Na de uitspraak van Wilders struikelden politiebureaus over elkaar heen om zo snel mogelijk voorgedrukte aangiftes klaar te leggen en mensen op te roepen vooral aangifte te komen doen. In sommige gevallen kon dat zelfs mobiel omdat agenten actief de straat op gingen om aangiftes te scoren. Een deel van de mensen die de aangifte ondertekenden gaf achteraf aan niet eens te weten waar ze voor tekenden.