F1: Verstappen opnieuw op poleposition in Oostenrijk

Max Verstappen heeft de poleposition gepakt voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander reed met de Red Bull in Spielberg naar een tijd van 1.03,720 waarmee hij Lando Norris en Sergio Perez net voor bleef. Titelconcurrent Lewis Hamilton kwam niet verder dan de vierde tijd.

In Q1 was het net als vorige week op de Red Bull Ring spannend. Coureurs konden zich geen foutje permitteren en mede hierdoor moest Pierre Gasly een tweede run maken. De Fransman kwam zodoende alsnog aan de goede kant van de streep. Dat gold niet voor Kimi Räikkönen en Esteban Ocon die in hun tweede run wel hun tijd verbeterden, maar door andere coureurs er alsnog uit getikt werden. Dat gold ook voor Nicholas Latifi, Mick Schumacher en Nikita Mazepin.

Ook in het tweede deel was het net als vorige week superspannend. Verstappen was wederom supersnel, maar daarachter waren de verschillen heel erg klein. Fernando Alonso was bezig om de top tien te rijden, maar de Spanjaard werd in zijn tweede run in de laatste bocht opgehouden door Sebastian Vettel en viel hierdoor buiten de boot. Vettel gaat voor zijn actie een gridstraf ontvangen. De Ferrari's leken het net te halen, maar zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc vielen er ook buiten, mede dankzij George Russell die zes duizendste aan de goede kant eindigde. Ook Daniel Ricciardo en Antonio Giovinazzi konden uitstappen.

Verstappen vatte in Q3 de koe meteen bij de hoorns door een 1.03,720 te noteren en hiermee ruim sneller te zijn dan Norris en Lewis Hamilton. De Nederlander verbeterde zijn tijd in de tweede run niet, maar Norris wel, waarbij de Brit tot op 48 duizendste kwam. Perez was de enige andere coureur onder de 1.04 minuten waarmee de Mexicaan derde werd, voor Hamilton, Valtteri Bottas, Gasly, Yuki Tsunoda, Vettel, George Russell en Lance Stroll.