Vrachtvliegtuig Boeing-737 maakt noodlanding voor de kust bij Hawaii

Een Boeing 737-vrachtvliegtuig van Transair moest wegens een motorstoring een noodlanding maken voor de kust van Hawaii. De Amerikaanse kustwacht heeft beide bemanningsleden gered, een van hen is ernstig gewond, aldus de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. De piloten meldden de storing vlak na vertrek en probeerden nog terug te keren naar Honolulu. "De FAA en de Amerikaanse Transportation Safety Administration (NTSB) onderzoeken het incident."

De bemanningsleden zijn gered met helikopters van de kustwacht en de brandweer, en naar het ziekenhuis gebracht, zegt een woordvoerder van de kustwacht. 

Volgens een bericht op de lokale nieuwssite Hawaii News Now ligt de zwaar gewonde 58-jarige piloot met levensbedreigende verwondingen op de intensive care. De tweede piloot, 50 jaar oud, liep een hoofdwond en verschillende snijwonden op. Het toestel is inmiddels gezonken, maar moet nog worden geborgen meldde Hawaii News Now. Het vliegtuig van Transair vervoert normaal gesproken vracht tussen de belangrijkste Hawaiiaanse eilanden en reisde volgens de FlightAware-website tussen Honolulu op het eiland Oahu en Kahului op Maui.

Volgens onderzoekers is het vliegtuig een minstens 33 jaar oude Boeing 737 Classic, geen 737 MAX. De Boeing 737 MAX haalde de krantenkoppen met twee crashes in Indonesië en Ethiopië met in totaal 346 doden in 2018 en 2019.