FOK! Wat een weer: bewolkt, nat en koel

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is er veel bewolking en vooral in het noordoosten en oosten valt zo nu en dan regen of motregen. In het zuidwesten is het droger en komt ook de zon zo nu en dan tevoorschijn, later in de middag kan dit ook in het noorden gebeuren. De middagtemperatuur varieert van 17°C in het noordwesten tot 20°C in het zuiden. De westenwind is meest matig, langs de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig. In het noordoosten is de wind zwak en variabel.

In de nacht naar vrijdag klaart het geleidelijk op en komt er vooral in het noorden mist voor. Het blijft overwegend droog. Minima komen uit op een graad of 10 in opklaringen tot 14°C in bewolkte gebieden. De westelijke wind is zwak.

Vrijdag overdag is het in het zuiden aanvankelijk nog bewolkt. In de loop van de dag komt op steeds meer plekken de zon tevoorschijn en is er vooral in het oosten kans op een bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het Waddengebied tot 23°C in het binnenland. Er staat weinig wind met een westelijke voorkeursrichting. (Bron: KNMI)

Na regen komt zonneschijn (Foto: DJMO)
Na regen komt zonneschijn (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.