Bertens en Rus onderuit op Wimbledon, Serena Williams geeft op

Voor zowel Kiki Bertens als Arantxa Rus is Wimbledon na welgeteld één wedstrijd al voorbij. Dat was in beide gevallen niet echt een verrassend, beide Nederlandse speelsters werden in hun partij niet als favoriet gezien.

Bertens, als zeventiende geplaatst en bezig aan haar laatste jaar als tennisster, speelde tegen de sinds maandag 19-jarige Oekraïnse Marta Kostyuk, een van de revelaties van Roland Garros. Bertens kwam er niet echt aan te pas en de Oekraïnse stoomde soepel door: 3-6, 4-6.

Rus speelde tegen de als vijftiende geplaatste Griekse Maria Sakkari, die het bepaald niet spannend liet worden: 1-6, 1-6. Ook Serena Williams kon gelijk inpakken: ze raakte tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich bij een glijpartij geblesseerd aan haar enkel en moest bij 3-3 opgeven, pas de tweede keer - na Roland Garros 2012 - in haar indrukwekkende loopbaan dat ze de eerste ronde van een Grand Slam-toernooi niet door weet te komen.

Wereldranglijstaanvoerster Ashleigh Barty is wel door: de Australische schakelde Carla Suarez Navarro in een aparte partij uit met 6-1, 6-7 (1), 6-1. Karolina Pliskova (8) was te sterk voor de Sloveense Tamara Zidansek (7-5, 6-4), terwijl de Belgische Elise Mertens met 6-1, 6-3 van de Britse wildcardspeelster Harriet Dart won.

Ook de kersvers Roland Garros-winnares is door. De Tsjechische Barbora Krejcikova (14) was met 6-3, 6-2 te sterk voor de Deense tiener Clara Tauson.