NASCAR-coureur Busch wint 'brandstofrace' op Pocono, Hezemans doet het goed

Voor de NASCAR-liefhebber keren we nog even terug naar zondagavond, want op dat moment werd de tweede race van de double header op de Tricky Triangle van Pocono verreden. Een race waar niet hard in werd gevochten, maar waarin het wél razendspannend was.

De top-20 van de zaterdagrace werd omgedraaid, waardoor Chris Buescher en Michael McDowell op de voorste rij stonden, met Martin Truex Jr en Christopher Bell achter zich. In de eerste stage gebeurde niet heel veel: Truex reed zich naar de leiding en pakte overtuigend de stagewinst, ruim voor Almirola en Brad Keselowski.

William Byron reed zich in de tweede stage naar voren en pakte daar de winst, Denny Hamlin kwam ook beter in zijn vel en eindigde als tweede, voor Keselowski. Na een korte caution wegens een schuifpartijtje van Corey LaJoie nam Alex Bowman het heft in handen, gevolgd door Kevin Harvick, Keselowski en Ryan Blaney.

Met 25 ronden te gaan kwam Bowman zijn laatste reguliere pitstop maken, waardoor Keselowski en Byron voorop reden. Dik tien tellen verderop reden echter onder meer Kurt Busch, Hamlin, Kyle Larson en Kyle Busch, die het mogelijk zouden kunnen halen zonder nog een pitstop te maken, hoewel het flink krap kon gaan worden.

Keselowski kwam met acht ronden te gaan binnen, waardoor de leiding naar de hevig brandstof besparende Byron ging. Achter hem gingen Hamlin en Kyle Busch langs Kurt Busch, de beide Toyota's leken het gas inmiddels flink open te kunnen schroeven en hadden mogelijk geen zorgen meer over het wel of niet halen van de finish.

Byron haalde het niet: twee ronden voor het einde moest hij toch echt naar binnen. Hamlin en Kyle Busch reden zo vlak achter elkaar op kop, maar Hamlin viel bij het ingaan van de laatste ronde ook stil. Kyle Busch was zo ruim de leider en híj haalde het wél op de laatste druppels brandstof.

Op het niveau onder de Cup Series, de Xfinity Series, kwam Loris Hezemans voor de tweede keer in actie. De Nederlander moet laten zien veilig en wel door een race te kunnen komen om volgend jaar in de Cup Series te mogen rijden en dat deed hij uitstekend: hij eindigde keurig als 27e in het veld van 40 man, zonder dat hij voor de race ook maar één meter op de baan had gereden.