9-jarig meisje wijst school terecht wegens BLM poster

In Minnesota heeft een 9-jarig meisje bij de schoolleiding geklaagd vanwege een prominent opgehangen Black Lives Matter poster, kort nadat op diezelfde plek door de schoolleiding was verteld dat op school geen politiek uitlatingen zijn toegestaan.

"Ik liep door de gang om een lerares een afscheidscadeau te geven. Toen ik naar de muur keek zag ik een Black Lives Matter poster. Twee weken geleden kreeg ik op dezelfde plek te horen dat politieke uitingen op deze school niet zijn toegestaan." Aldus de jongedame. "Ik geef niet om de kleur van je huid, maar jullie doen mij er toch aan denken", sprak ze het schoolbestuur toe. "Ik heb Aziatisch, Mexicaanse, witte, Chinese en zwarte vrienden en het maakt me niet uit. Ik vind ze aardig omdat sommigen me laten lachen, sommigen lief en aardig zijn, sportief zijn of de liefde voor God delen. Ze zijn gewoon mijn vrienden. Jullie hebben tegen me gelogen en ik ben erg teleurgesteld in jullie allemaal."

Het schoolbestuur liet de dappere jongedame weten dat de posters blijven hangen, waarmee ze meteen de wijze les van dubbele standaarden en voortrekkerij hebben gegeven aan hun leerlingen.