FOK! Wat een weer: een enkele bui, morgen mist in het oosten

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het overwegend bewolkt en komen er verspreid over het land enkele buien voor. De nog aanwezige nevel en mist lossen geleidelijk op. In de loop van de ochtend wordt het in de zuidelijke helft overwegend droog en breekt de zon steeds vaker door. In de middag ontstaan er geleidelijk nieuwe buien, die met name in het oosten lokaal gepaard kunnen gaan met onweer en hagel. De onweerskansen nemen in de avond weer af, maar er blijven wel buien aanwezig. De maxima liggen tussen 17°C op de Wadden en lokaal 25°C in het oosten. De wind draait naar richtingen tussen noord en noordwest en is in de kustgebieden en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, landinwaarts matig.

In de nacht naar woensdag valt er op veel plaatsen regen en is het bewolkt. Het koelt af naar 13°C. De noordenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het zuidoosten en oosten is de wind zwak en variabel.

Woensdag overdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Het is koel met 17°C. De wind wordt overal noordwestelijk en matig. In de avond draait de wind naar west. (Bron: KNMI)

Chillende koeien in Beesd (Foto: DJMO)
Chillende koeien in Beesd (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.