EK: Denemarken eenvoudig naar kwartfinales

Denemarken heeft op het EK voetbal de kwartfinales gehaald. In Amsterdam werd Wales met 4-0 verslagen. In de kwartfinales treffen de Denen nu de winnaar van de wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië.

Aan het begin van de wedstrijd kwam het gevaar vooral van Wale dat bij het vorige EK nog verrassend de halve finale haalde. De grootste kans was in de tiende minuut voor Bale wiens schot net naast het doel terecht kwam. De Denen kwamen na ruim een kwartier spelen wat beter in het spel. In de 27e minuut was het Kasper Dolberg die Denemarken op voorsprong bracht. In de eerste de beste kans voor de Denen draait de oud-speler van Ajax de bal in de verste hoek. Na de treffer was het Denemarken dat de regie in handen nam. Wales kwam niet echt meer in het spel voor en het waren de Denen die kleine kansjes kregen. Gescoord werd er niet meer.

Denemarken kwam ook goed uit de kleedkamer en in de 48e minuut kwamen ze op 2-0. Het was opnieuw Dolberg die de bal in de voeten kreeg gespeeld van tegenstander Williamsen het vervolgens met een schot afmaakte. Wales kwam wel iets beter in het spel, maar het waren de Denen die het gevaarlijkst waren. Denemarken kreeg in de 86e minuut nog een grote kans op de 3-0. Ward ranselde een kopstoot uit zijn doel, maar daar heeft hij wel hulp bij nodig van de paal op de rebound van Braithwaite. Twee minuten later was het alsnog 3-0. Joakim Mæhle ramde de bal tegen het net en de doelman was kansloos. In blessuretijd moest Wales nog met een man minder verder nadat invaller Wilson op het been van Maehle trapte en hij met rood van het veld af moest. Vlak voor tijd bepaalde Braithwaite na een assist van Cornelius de eindstand op 4-0.