Moskou geeft beelden vrij van waarschuwingsschoten op Britse torpedojager

Het Russische ministerie van Defensie heeft beelden vrijgegeven waaruit blijkt dat de Britse HMS Defender "uit de wateren van de Krim wordt verjaagd" door militaire vliegtuigen en schepen.

De beelden komen  terwijl het Verenigd Koninkrijk stug bleef ontkennen dat er waarschuwingsschoten waren afgevuurd op de torpedobootjager van de Royal Navy en dat er bommen op het pad van het oorlogsschip waren afgevuurd.

Het Russische ministerie van Defensie gaf aan dat een grenspatrouilleboot de schoten heeft afgevuurd op HMS Defender nadat ze de territoriale wateren van het land in de Zwarte Zee was binnengevaren. Ook zou een Su-24M gevechtsvliegtuig vier bommen vlak bij het schip hebben gedropt.

Maar het  Britse ministerie van Defensie antwoordde dat het 152 meter lange, 8.500 ton zware schip "onschuldige doorvaart door de Oekraïense territoriale wateren voerde in overeenstemming met het internationaal recht".

In een verklaring van de Britten op Twitter staat: "Wij geloven dat de Russen een artillerieoefening in de Zwarte Zee uitvoerden en de maritieme gemeenschap vooraf hebben gewaarschuwd voor hun activiteiten. Er zijn geen schoten op HMS Defender gericht en we erkennen de bewering dat er bommen op haar pad zijn gevallen niet."