EK: Engeland als groepswinnaar door na magere winst tegen TsjechiŽ

Engeland heeft zich als groepswinnaar gekwalificeerd voor de achtste finales op het EK. Dankzij een vroege treffer van Raheem Sterling wonnen de Engelsen met 1-0 van Tsjechië.

Vooraf was duidelijk dat Engeland en Tsjechië al zeker waren van de volgende ronde, alleen was de vraag op welke plek de ploegen zouden eindigen in hun groep.

Engeland begon uitstekend aan de wedstrijd. Raheem Sterling kreeg al vroeg de kans om de score te openen. Hij wipte de bal voorbij Tomáš Vaclík, de doelman van Tsjechië, alleen stond de paal in de weg voor Engeland. Niet snel daarbij maakte Sterling alsnog de openingstreffer. Na twaalf minuten kopte hij een voorzet van Jack Grealish binnen.

Tsjechië moest op zoek naar de gelijkmaker en was via Tomas Soucek twee keer dicht bij. Alleen wist de speler van West Ham United net niet te scoren, waardoor het bij rust 1-0 in het voordeel van Engeland stond. De tweede helft was niet hoogstaand van beide kanten en bleef het 1-0 in het voordeel van Engeland, waardoor de Engelse zich als groepswinnaar plaatsen voor de achtste finales.

Daarin neemt Engeland het op tegen de nummer van Groep F, de poule des doodsvan Frankrijk, Duitsland en Portugal. Tsjechië is een mogelijke tegenstander van Nederland, maar dat is wel afhankelijk wat Polen en Spanje woensdag doen.