Verstappen: "We moeten het morgen afmaken"

Voor de vijfde maal in zijn loopbaan zal Max Verstappen morgen vanaf pole position vertrekken in de Formule 1. In een raceweekend waar Verstappen altijd vooraan was te vinden bij de toptijden wist hij tijdens de kwalificatie de favorietenrol waar te maken. Als enige coureur dook de Nederlander onder de 1 minuut 30.

"Om pole positie te behalen is erg mooi. Tot dusverre is het een erg positief weekend op een circuit waar we het in het verleden wat moeilijker hebben gehad. Vanuit onze kant kunnen we hier heel blij mee zijn. Gisteren was de tweede vrije training een kantelpunt. Daar hebben we een goede stap vooruit gezet en dat maakte het vandaag nog beter", zo vertelde de Red Bull-coureur na afloop lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander begon dit weekend van de Franse grand prix als leider in het WK en dan is de pole position natuurlijk de perfecte uitgangspositie. Verstappen waakt echter voor teveel euforie op zaterdag. "Er worden vandaag geen punten gescoord, maar voor ons is het een geweldige dag. We moeten het morgen afmaken en proberen de 25 punten die we hebben verloren in Baku, terug te halen. Het belooft veel goeds en hopelijk kunnen we dit vasthouden. Ik verwacht wel dat Mercedes in de race sterk zal zijn, maar de auto voelde gisteren goed aan in de tweede vrije training, dus ik kijk uit naar de race morgen."