Eriksen ontslagen uit ziekenhuis na succesvolle operatie

Christian Eriksen is ontslagen uit het ziekenhuis na een succesvolle operatie. Bij de Deense middenvelder is een ICD, een inwendige defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen, aangebracht.

Eriksen zakte zaterdag tijdens de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Finland op het veld in elkaar en moest gereanimeerd worden. Door snelle reanimatie werd zijn leven gered. De Inter-speler maakt het, naar omstandigheden, inmiddels weer goed na een succesvol verlopen operatie.

De spelmaker reageert in een tweet van de Deense voetbalbond: "Dank jullie wel voor de massale steunbetuigingen. Het voelt ongelooflijk. De operatie is goed gegaan en ik voel mij naar omstandigheden prima. Het was fantastisch om de jongens te zien spelen en ook maandag als ze tegen Rusland spelen, zal ik hen voor de buis aanmoedigen.”

Na het incident met Eriksen voetbalden de Denen het duel met Finland nog wel uit. Ze verloren met 0-1. Donderdag volgde een nederlaag tegen België (1-2), in een emotioneel duel waarin veel aandacht uitging naar Eriksen. Er is een een kansje voor de Denen om door te gaan naar de volgende ronde, dan moet er wel worden gewonnen van Rusland.