Diverse aanhoudingen in Den Haag na EK-wedstrijd Nederland-Oostenrijk

De politie was donderdag massaal ter plaatse rondom het Jonckbloetplein, de Haagse Schilderswijk en de Marktweg. Meer beelden hiervan bij Regio15.

Afgelopen zondag na de wedstrijd Nederland tegen Oekraine heeft de politie in moeten grijpen nadat de sfeer grimmig werd en er met zwaar vuurwerk werd gegooid, vernielingen plaatsvonden en er stenen uit het trottoir werden gehaald. Er werden zondag 3 aanhoudingen verricht.

De politie nam dit keer geen enkel risico en was goed voorbereid op mogelijke ongeregeldheden. In de loop van de avond namen diverse eenheden strategische posities in. Motoragenten hebben scooterrijders gecontroleerd en naar een naastgelegen 'rollerbankcontrole' begeleid.

Op het Jonckbloetplein hebben tientallen buurtvrijwilligers in gele hesjes toezicht gehouden en het gesprek aangegaan met jongeren. Het bleef daar relatief rustig. Na de wedstrijd sloeg de sfeer rondom de Marktweg om. Er zijn diverse personen aangehouden, onder andere voor opruiing en belediging.

Er kwamen veel personen van buiten de straat en wijk naar de Marktweg. De politie heeft korte tijd de toegangswegen afgesloten.