EK: BelgiŽ zeker van volgende ronde EK na moeizame winst tegen Denemarken

België heeft met moeite de tweede groepswedstrijd tegen Denemarken gewonnen. In de rust keken de Rode Duivels nog tegen een verdiende 1-0 achterstand aan, maar dankzij de klasseflitsen van invaller Keven de Bruyne draaide hij de wedstrijd om in Belgisch voordeel en won het met 2-1 van Denemarken.

Denemarken begon formidabel aan de wedstrijd tegen België. De Denen moesten het uiteraard zonder sterspeler Christian Eriksen doen, maar daar was in de eerste helft weinig van te merken. De Denen kwamen al na twee minuten op voorsprong dankzij een fout in de Belgische verdediging. Jason Denayer verspeelde met een verkeerde inspeelpass de bal, waarna Yussuf Poulsen makkelijk binnenschoot.

Na de 1-0 bleef Denemarken goed spelen en in het eerste kwartier kreeg de Denen meerdere kansen op de 2-0, maar waren telkens niet scherp voor het doel. Aanvallend werd het gedurende de eerste helft wat minder, maar waren nog altijd beter dan de Belgen. De Rode Duivels wisten de eerste helft geen enkele kans te creëren, waardoor Denemarken meer dan verdiend de rust in ging met een 1-0 voorsprong.

In de rust bracht België Kevin de Bruyne het veld in en hij maakte in de tweede helft het verschil voor de Belgen. Tien minuten in de tweede helft gaf hij een prachtige assist op Thorgan Hazard, die de bal voor open doel alleen maar hoefde in te tikken. Halverwege de tweede helft zette De Bruyne met een lage schuiver de Rode Duivels op voorsprong.

Na de 2-1 van de Belgen probeerde Denemarken het wel met de nodige aanvallende wissels, maar steeds waren de Denen net niet gelukkig in de eindfase van hun aanvallen, waaronder een kopbal op de kruising.

België is dankzij de winst zeker is van de achtste finales op dit Europees kampioenschap. Denemarken moet in de derde groepswedstrijd winnen van Rusland om een verlenging van het toernooi te hebben.