Brazilië en Colombia beginnen Copa América met zege

In Brazilië is zondagnacht de Copa América van start gegaan, nadat Argentinië en Colombia de organisatie niet al te lang geleden uit handen gaven. Tot groot ongenoegen van de Braziliaanse bevolking zorgde president Jair Bolsonaro ervoor dat zijn land, waar de COVID-19-situatie bepaald niet best is, het toernooi over zou nemen.

In hoofdstad Brasilia nam het thuisland het op tegen Venezuela, waarvan een zeer groot deel van de ploeg niet aanwezig kon zijn in verband met positieve COVID-19-tests. Marquinhos zette de ploeg in een leeg stadion na 23 minuten op voorsprong, twintig minuten na rust werkte Neymar een penalty binnen. Kort voor tijd legde Neymar af op Gabriel Barbosa, die de 3-0 eindstand op het bord zette.

In Cuiabá nam Colombia het op tegen Ecuador, wat geen geweldige partij werd. Ecuador kreeg hier en daar een kansje, maar Colombia was simpelweg beter. Edwin Cardona opende de score kort voor rust en daar bleef het verder de hele wedstrijd bij.