Het leek een sekte, nu is het zeker een sekte

De verering en goedpraterij van het gedrag van de grote leider leek al erg veel op een sekte. Maar nu bevestigt Baudet zelf dat Forum voor Democratie een sekte is. Niet door het uit te spreken maar wel door zijn plannen uit de doeken te doen, die iedere eigenschap van een sekte perfect aftikken.

Baudet wil FvD uitbouwen tot een alternatieve samenleving, een land zonder territorium, een virtueel land. De app van FvD moet uitgebouwd worden met functionaliteit als een marktplaats, vacaturebank, en je moet zelfs kunnen vinden welke lunchroom gerund wordt door een FVD-er.

,,We moeten onze eigen sociaaleconomische verbanden creëren. We moeten elkaar in leven gaan houden, want dat doen zij ook.” 'Zij' zijn de linkse elite die het vlechtwerk al hebben vervolmaakt door de universiteiten, de politiek, de banken, en uiteraard de journalisitiek te kapen volgens Baudet. Hij wil zelf kunnen bepalen wat er in schoolboeken staat en welke rechters aangesteld worden.

Het idee heeft hij afgekeken van de Brit Roger Scruton die blijkbaar een boerderij heeft die hij Scrutopia noemt, wat volgens Baudet een levend experiment is voor het vinden van een thuis.

De plannen hebben eerder zorg gedragen voor de breuk met Otten en van Haga voglens het Algemeen Dagblad. Baudet vindt dat FvD alleen maar kan gedijen als er ophef is, wanneer het de FvD tegen de rest is. Maar Otten en van Haga wilden liever een praktischere vorm van politiek bedrijven. Zeker het feit dat je je moest afzonderen als FvD-er van de rest van de samenleving, zat niet goed bij van Haga.