Duitsland gaat kinderen en jongeren vanaf 7 juni vaccineren tegen COVID-19

Kinderen en jongeren vanaf twaalf jaar in Duitsland zullen binnenkort ingeënt kunnen worden tegen COVID-19. Bondskanselier Angela Merkel zei dat deze groep vanaf 7 juni een vaccinatieafspraak kan maken bij huisartsen of in de vaccinatiecentra.

Aangezien er nog geen aanvullende vaccinleveringen voor Duitsland bekend zijn, kan het zijn dat het vaccineren van de jeugd iets later zal starten. 

De fabrikant Biontech/Pfizer heeft al een registratieaanvraag ingediend voor zijn SARS-CoV2-vaccin voor kinderen en adolescenten van twaalf jaar en ouder. Volgens Merkel zal de goedkeuring door de European Medicines Agency (EMA) waarschijnlijk de komende dagen plaatsvinden. Met de goedkeuring van een vaccin voor deze leeftijdsgroep zal dit worden aangeboden zodat iedereen die gevaccineerd wil worden dit tegen het einde van de zomer zal zijn, benadrukte Merkel. Met betrekking tot de mutaties in het coronavirus is het belangrijk dat COVID-19-vaccins snel worden aangeboden aan mannen, vrouwen en adolescenten. Hoe sneller hoe beter, volgens Merkel.