Lagere leeftijd coronapatiŽnten in ziekenhuis, ruim 46% is 50 jaar of jonger

De leeftijd van coronapatiënten in het ziekenhuis daalt flink. In mei zijn het vooral vijftigers, aldus het AD dinsdag op basis van nieuwe gegevens die de krant heeft opgevraagd bij de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE).

Volgens Diederik Gommers is de leeftijdsdaling een duidelijk effect van de vaccinatie. “De mensen die je in mei in het ziekenhuis en op de Intensive Care (IC) krijgt, zijn de niet-gevaccineerden”, zegt Gommers, voorman van de IC, tegen de krant. “Wij waren er al van overtuigd dat het vaccin werkt, en deze cijfers tonen aan dat het ook daadwerkelijk zo is. Je ziet dus al effect na de eerste prik”, aldus Gommers. “We zien nu heel duidelijk dat je – áls je gevaccineerd bent – voordeel hebt!”

Van alle patiënten op de coronaverpleegafdeling is nu 26,1 % in de leeftijd van 50 tot en met 59 jaar, wat de grootste groep is. 46,6 procent van de opgenomen patiënten op de verpleegafdeling is 50 jaar of jonger. De ouderen zijn grotendeels gevaccineerd tegen COVID-19. Soms belandt iemand op de IC net na de eerste COVID-19 vaccinatie als de antistoffen nog niet zijn gevormd, dit begint pas 2 weken na de vaccinatie. Meer hierover op Skipr.