BLM activiste Sasha Johnson (27) in hoofd geschoten na doodsbedreigingen

De Britse Black Lives Matter-activiste Sasha Johnson ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat ze in haar hoofd geschoten is bij een incident in Zuid-Londen, heeft de Taking The Initiative partij (TTIP) aangekondigd op sociale media.

In een verklaring op de Facebook-pagina van de groep zei de partij dat het incident in de vroege uren van zondag plaatsvond en volgde op "talloze doodsbedreigingen".

Johnson is een prominent lid van TTIP, dat wordt omschreven als "de eerste door het zwart geleide politieke partij van Groot-Brittannië". Ze kreeg bekendheid na de BLM-protesten van vorig jaar waar ze hielp bij het organiseren van marsen en menigten toesprak.

Ze heeft gewerkt in het activisme en gemeenschapsondersteuning en behaalde een eersteklas graad in sociale zorg aan de Oxford Brookes University.

Op haar pagina op de TTIP-website staat: "Ze heeft een enorme passie voor het doorvoeren van verandering en rechtvaardigheid en heeft actief de uitroeiing van onrecht in de samenleving ondersteund door protesten bij te wonen en te leiden."

Het TTIP heeft mensen gevraagd "allemaal samen te komen en voor Sasha te bidden, te bidden voor haar herstel en onze steun te betuigen aan haar familie en dierbaren".

Claudia Webbe, de MP voor Leicester East, schreef online: "Schokkend om te horen over de schietpartij op Sasha Johnson; Alle vrouwen zouden veilig moeten zijn in onze straten. Ik wens haar een volledig herstel. Liefde en solidariteit sturen naar haar familie, vrienden en geliefden. Er zijn nog steeds te veel wapens en gewelddadige wapens die te veel levens beschadigen #BLM ."

De politie zei dat de vrouw werd gevonden nadat agenten een melding kregen over geweerschoten in Peckham, Zuidoost-Londen, kort voor 3 uur 's nachts. Aangenomen wordt dat de schietpartij plaatsvond in de buurt van een huis waar een feest plaatsvond en mogelijk zijn er getuigen geweest die iets hebben gezien.

Een woordvoerder van de politie zei dat, hoewel het onderzoek zich nog in een vroeg stadium bevind, niets erop wees dat het een gerichte aanval was of dat de vrouw vóór dit incident was bedreigd. Detectives van de Met's Specialist Crime Command (Trident) leiden het onderzoek.

DCI Jimi Tele zei: "Dit was een schokkend incident waarbij een jonge vrouw zeer ernstige verwondingen opliep. Onze gedachten zijn bij haar familie die in deze verschrikkelijk moeilijke tijd van steun wordt voorzien."

Hij zei dat rechercheurs 'goede vorderingen' maakten bij het zoeken naar de daders, maar dat ze hulp van het publiek nodig hadden en dat het 'cruciaal' was dat iedereen die zondag vroeg iets verdachts zag in het Consort Road-gebied of die sindsdien informatie had gehoord neem contact op.

Tele voegde eraan toe: "Ten slotte erken ik dat dit incident degenen in de lokale gemeenschap en daarbuiten zal hebben geschokt. Ik zou mensen willen vragen om niet te speculeren over het motief of de omstandigheden erachter."

Tot dusver zijn er geen arrestaties verricht.