Van Kalmthout stunt met front row voor Indy 500

Rinus van Kalmthout heeft in de IndyCar Series opnieuw gestunt, hoewel inmiddels af te vragen is of het nog wel stunten genoemd kan worden. De jonge Hoofddorper start volgende week zondag vanaf de eerste rij tijdens de Indianapolis 500.

In de Fast Nine Shootout kwamen de snelste negen mannen van de kwalificatie van zaterdag in actie voor nog eens vier ronden. Van Kalmthout was zaterdag vijfde, maar maakte nog meer indruk en kwam uit op een gemiddelde snelheid van 231,511 mijl per uur.

Van Kalmthout's teambaas Ed Carpenter was de volgende en maakte het bijzonder spannend: met 231,504 mijl per uur haalde hij het nét niet. Ook Tony Kanaan kwam er niet aan en dus was de front row zeker voor de Nederlander, die vorige week op de road course zijn eerste winst boekte.

Colton Herta was de voorlaatste man op de baan en ging met 231,655 mijl per uur net over Van Kalmthout heen, waarna IndyCar-koning Scott Dixon het afmaakte: met 231,685 mijl per uur pakte de Nieuw-Zeelander zijn vierde poleposition in het grootste eendaagse sportevenement op aarde.