Jeugdzorgmedewerker ontving drieduizend beledigende e-mails

Een 34-jarige man is veroordeeld voor zes maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor het bedreigen en belagen van een jeugdzorgmedewerker. De veroordeelde man heeft de medewerker zeker drieduizend e-mails gestuurd. Zo meldt AT5.

De langdurige bedreiging in de richting van de medewerker gebeurde in de periode tussen december 2020 en februari 2021. Hij stuurde haar zoveel e-mails dat de server overbelast raakte. De inhoud van die berichten waren bedreigend en beledigend. Meermaals werd de man gevraagd daarmee te stoppen.

De 34-jarige man bedreigde ook zijn ex-partner en vader. Tevens mishandelde hij zijn ex-partner en vernielde hij spullen van haar.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Uit psychologisch onderzoek blijkt dat de 34-jarige man een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft en moeite heeft om zijn emoties te reguleren. De rechter neemt het advies over om hem verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren.

Los van de celstraf krijgt de man als bijzondere voorwaarde opgelegd dat hij zich moet laten behandelen. Daarnaast krijgt hij een contactverbod met de jeugdzorgmedewerker en met zijn ex-partner. Wel mag de man indirect contact hebben met zijn ex als het gericht is op omgang met de kinderen.