Dertien doden bij kabelbaanongeluk Italië

Bij een ongeval met een kabelbaan bij het Italiaanse meer Lago Maggiore zijn vanmiddag rond 13.00 uur zeker negen mensen om het leven gekomen. De cabine, met vermoedelijk elf mensen aan boord, stortte door nog onduidelijke reden naar beneden nabij het hoogste punt van de baan. Zo meldt de Stentor.

Update 17.10 uur: Het dodental is bijgesteld naar dertien personen. 

Er zijn massaal reddingswerkers ter plaatse die proberen het aantal gewonden in te schatten. Doordat de kabelbaan in een bosrijk gebied ligt worden de werkzaamheden bemoeilijkt, er zijn twee helicopters om ondersteuning te verlenen. Er zijn twee kinderen in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Turijn gevlogen.

Het ongeval vond plaats bij de kabelbaan Stresa-Alpino-Mottarone, die langs de oever van het meer loopt. De kabelbaan, populair bij toeristen, verbindt het vakantieoord Stresa aan het Lago Maggiore met de bijna 1500 meter hoge berg, die een spectaculair uitzicht op de Alpen biedt, in 20 minuten. Het ongeval vond plaats op ongeveer 300 meter van de top. De cabine is losgeraakt en naar beneden gestort op circa 1500 meter hoogte, volgens het Italiaanse persbureau Ansa is de cabinecrash waarschijnlijk veroorzaakt door een kabelscheur in het bovenste deel van de route.