Veel scholen zien terug naar 'normaal' voor de zomer niet meer zitten

Een eventueel besluit om de scholen helemaal te heropenen, komt voor sommige scholen te laat om nog te worden uitgevoerd. Het kabinet gaat zich morgen over deze kwestie beraden in het Catshuis, maar als het kabinet de seinen voor heropening op groen zet, blijven een aantal scholen sowieso halfdicht. Leraren zeggen zich nog niet veilig te voelen. Meer hierover in de Gelderlander.

Directeur-bestuurder van drie Eindhovense scholen, Martin van den Berg, zegt het volgende: "Het is nog niet veilig. De meeste leraren zijn nog niet gevaccineerd, en ik moet hen een veilige werkomgeving bieden."

Er zijn meer signalen dat schoolleiders en leraren een volledige heropening van het onderwijs niet zien zitten. CNV Onderwijs hield een enquête onder 1359 leden waaruit blijkt dat ook het merendeel van de leraren geen voorstander is van heropening. Zij voorzien in die laatste, toch al zware schoolweken "een grote toename van de werkdruk."

Een kwart van de leraren is inmiddels ingeënt tegen COVID-19, maar van deze groep voelt 24 procent zich nog steeds niet veilig. Een derde vindt het onverantwoord om volledig te heropen, "omdat de continuïteit van het onderwijs in gevaar komt als er steeds klassen in quarantaine moeten."