'Tesla Roadster sprint binnen 1,5 seconden naar 100 km/h door raketmotoren'

Tesla lijkt iets heel bijzonders van plan met de Roadster. Die auto krijgt in de huidige plannen een SpaceX-versie met raketmotoren achterop de auto. Meer hierover in de Stentor.

De Tesla Roadster is nog in ontwikkeling - de uiteindelijk versie krijgen we waarschijnlijk  pas volgend jaar te zien - maar er staat nu een prototype in het Petersen Automotive Museum met een uiterst bijzonder stukje extra informatie.

Volgens Electrek, een Amerikaanse nieuwswebsite gewijd aan elektrisch vervoer en duurzame energie, staat er op een bordje bij de auto dat er een ‘SpaceX-pakket’ beschikbaar is voor de Roadster. Wie it pakkett bestelt, krijgt raketmotoren achterop de Tesla. Geen raketmotoren die een enorme vlammenzee uitslaan, maar ditmaal koude lucht onder hoge druk. Musk heeft dit wel eens benoemd, maar heeft zijn plannen nu geconcretiseerd. Volgens de informatie op het bordje zoy de Roadster met SpaceX pakket in 1,1 seconden vanuit stilstand een snelheid van 97 km/h (60 mph) kunnen behalen. Zonder SpaceX pakket is de roadster ook al een snelheidsduivel, volgens de huidige verwachtingen kan je binnen 2,1 seconden een snelheid van 0 naar 100 km/h hebben behaald, de topsnelheid ligt boven de 400 km per uur.