Emmen degradeert uit Eredivisie na penalty's tegen NAC

FC Emmen heeft zich niet kunnen handhaven in de Eredivisie. In de nacompetitie om degradatie/promotie verloor Emmen na strafschoppen van NAC, waardoor we een finale krijgen tussen NAC en NEC. NEC won eerder op de dag ruim van Roda JC.

NAC kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij Lex Immers. In de tweede helft ging Emmen op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg kreeg een aantal kansen, maar had het uiteindelijk een eigen doelpunt van Ramon Hendriks nodig om gelijke hoogte te komen. Ook in de verlenging was Emmen de betere ploeg, alleen kwamen ze niet tot scoren ondanks de nodige kansen, waardoor strafschoppen de beslissing moest brengen.

In de strafschoppenserie misten Quincy Veendorp en Sergio Peña voor Emmen, terwijl voor NAC alleen Dion Malone vanaf elf meter miste. Mounir El Allouchi schoot de winnende binnen voor NAC, waardoor het in de finale speelt tegen NEC.

NEC had eerder op de dag ruim gewonnen van Roda JC. Al na zes minuten was het raak voor NEC via Bart van Rooij, die prachtig raak schoot. De Limburgers gingen na het snelle openingsdoelpunt op zoek naar de gelijkmaker, alleen leidde dat niet tot grote kansen. Op slag van rust werd het 2-0 via Rangelo Janga, die de bal gelukkig voor de voeten kreeg nadat Jordy Bruijn een vrije trap op de paal schoot. Na een uur spelen maakte Jonathan Okita nog de 3-0.