Ferrari's snel in vrije training Monaco, Verstappen derde

De Ferrari's hebben bij de eerste vrije trainingen in Monaco zich goed van voren laten zien. In de eerste vrije training was Sérgio Perez nog de snelste, voor Carlos Sainz. In de tweede vrije training noteerde Sainz opnieuw de tweede tijd. Ditmaal achter zijn ploeggenoot Charles Leclerc, die met zijn tijd de snelste van de dag was.

De vrije trainingen in Monaco worden traditioneel gehouden op donderdag. In de eerste vrije training was Sérgio Perez de snelste. De Mexicaan en ploeggenoot van Max Verstappen ging rond in 1:12.487 en was daarmee ruim één tiende sneller dan Carlos Sainz. Verstappen klokte de derde tijd in de ochtend. Pierre Gasly en Lewis Hamilton maakte de top vijf vol.

Thuisrijder Charles Leclerc kwam in de ochtend training niet verder dan vier rondes vanwege een koptte versnellingsbak, maar maakte dat goed in de tweede training. De Monegask was in de middag de snelste. Hij zette een tijd van 1:11.684 neer en was daarmee de snelste van de dag. Zijn ploegmaat Sainz werd opnieuw tweede in de training op ruim een tiende van Leclerc. Hamilton en Verstappen, de nummers drie en vier in de vrije training gaven bijna vier tienden toe op Leclerc.