Feyenoord makkelijk voorbij Sparta en bereikt finale play-offs

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Rotterdamse derby werd met 2-0 gewonnen tegen Sparta Rotterdam. FC Utrecht, dat eerder op de dag met 1-0 won van FC Groningen, is zaterdag de tegenstander. De winnaar van dat duel verdient een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League, het nieuwe Europese clubtoernooi.

Feyenoord besliste de wedstrijd na een half uur in de eerste helft. Eerst zette Steven Berghuis de thuisploeg op 1-0 vanuit een strafschop op 1-0 en twee minuten verdubbelde Feyenoord de score dankzij een eigen doelpunt van Tom Beugelsdijk.

In de tweede helft kwamen Feyenoord niet meer in de problemen tegen Sparta, waardoor de finale van de play-offs om Europees voetbal gaat tussen Feyenoord en FC Utrecht. Zaterdag staat de finale gepland tussen de beide ploegen. Normaal gesproken zou Feyenoord het in De Kuip opnemen tegen FC utrecht, maar de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb liet eerder deze week al weten dat dat niet mogelijk is. Dan staat namelijk ook de finale van het Eurovisie songfestival op het programma in Ahoy.

Volgens de burgemeester is is er niet voldoende politie beschikbaar om beide evenementen tegelijkertijd te houden in Rotterdam. Mogelijk wordt er gekeken of er op neutraal terrein de wedstrijd afgewerkt kan worden.