Utrecht klopt Groningen in halve finale play-offs Europees voetbal

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs. De Domstedelingen wonnen met 1-0 van FC Groningen in de halve finale van de play-offs.

In de eerste helft waren de beide ploegen niet gevaarlijk en was een 0-0 ruststand een logisch gevolg. In de tweede helft waren er wat meer kansen voor de beide ploegen. FC Groningen met Arjen Robben in de basis was dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van de 37-jarige aanvaller belande op de paal nadat die van richting werd veranderd in de muur.

Ook Utrecht ging op zoek naar de voorsprong. Gyrano Kerk en Sander van de Streek kregen beiden een grote kans, maar geen van de spelers wist te scoren. Toch zou FC Utrecht met nog een kwartier te spelen op voorsprong komen. Simon Gustafson schoot een vrije trap in de muur, maar kreeg de bal weer voor zijn voeten en schoot hard de thuisploeg op voorsprong. FC Groningen kreeg vrij snel daarna de kans op de gelijkmaker via Mike te Wierik de kans op de 1-1, alleen kopte hij over. Daarna bleef FC Groningen op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Danny Buijs wist niet te scoren.