FOK! Wat een weer: iets droger, maar niet voor lang

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo FOK!kers

Gisteren hoopte ik in de middag een stuk op de MTB te fietsen maar helaas, mijn kleding was nog niet droog. Vandaag wilde ik de herkansing maar was het weer te nat. Toen het eindelijk droog was en eigenlijk te laat om te fietsen, nog even de tuin ingedoken. Vanochtend was het in het oosten nog droog, in de middag trokken de buien over. Gister was het al behoorlijk nat in de achterhoek, er was vanochtend zo'n 17mm gevallen, was te zien op de neerslagsom. Elders in het land was het vrij droog met hooguit 5mm. 

Goed, hier is het inmiddels droog maar er komt nog een klein beetje aan. Aan de kust blijft het voorlopig droog, de laatste buien trekken naar het zuidoosten en zullen rond middernacht het land verlaten. Vannacht kunnen er dan mistbanken ontstaan in het binnenland bij een steeds meer opgeklaarde hemel. De wind is westelijk en zwak bij een temperatuur van 4 graden aan de kust tot 10 landinwaarts.

Morgen begint de dag wat mistig dat op zal klaren en plaats maakt voor wat lichte bewolking. In de middag komt het fenomeen zon tevoorschijn, die vlammende bol heb ik wel gemist de afgelopen dagen, maar ik kan natuurlijk niet overal zijn. Helaas is dat niet voor lange duur; vanuit het zuidwesten komt nieuwe aanwas met nat spul, ook wel buien genoemd binnen. De temperatuur is wel wat beter, die varieerd tussen de 13 tot in het zuiden 17 graden. De wind wordt iets sterker vanuit het zuidwesten, aan de kust tot vrij krachtig in de avond.

Dit was het weer voor vandaag!

Buienradar zei dat het droog zou zijn na 10:00, de werkelijkheid was echter anders om 13:30 (Foto: Pukeko)
Buienradar zei dat het droog zou zijn na 10:00, de werkelijkheid was echter anders om 13:30 (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.