FOK! Wat een weer: buien, buien en nog eens buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo!  

De titel van het weerbericht is misschien dramatischer dan het lijkt.  Er zijn inderdaad behoorlijk wat buien, echter er zijn ook heel aardige momenten. Het is dus niet zo dat we compleet verregenen. Het is wel erg fris en daar komt voorlopig ook geen verandering in.

Vanochtend trok er heel verrassend een actief buiencluster over delen van Noord- en Zuid Holland. Ook ik werd aangenaam verrast. De regen kwam met bakken uit de lucht en het leuke was, heel veel haast had die bui niet. Zodoende viel er hier een prima 20 mm. Iets zuidelijker viel nog meer. In Lisse viel er rond de 28 mm. Zaandam kwam met 14 mm op de proppen.

In de loop van de ochtend begon het buiencircus zich naar het binnenland te verplaatsen. In De Bilt viel rond een uur of 12 ruim 11 mm. Daarna gingen ook de overige landsdelen voor de bijl. Het waren opnieuw forse buien. Er kwam onweer en hagel bij voor. Toch heeft op veel plekken ook de zon nog wel even geschenen. In het westen al vroeg in de middag in de loop van de middag ook in het midden. De buienmolen trekt inmiddels Duitsland in. Zodoende zal het de komende uren ook in het oosten droger moeten worden.

Brede opklaringen bevinden zich in Zeeland. Maar daar blijft het niet droog. Nieuwe buien staan te trappelen om ons land met een bezoekje te vereren. Ik denk wel dat de meeste zich ten zuiden van de grote rivieren gaan begeven. In de rest van het land blijft het vannacht op een enkel buitje na, overwegend droog. De minima liggen rond de 7 graden.

Morgen doen we de dag van vandaag nog eens dunnetjes over. Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik morgenochtend weer verrast zal worden met een plensbui. Er kan wel een enkele vallen, maar dat zal niet veel zijn. Voordat de koffie op is breekt de zon er alweer door.

In de rest van het land is de buienkans veel groter. Onweer en hagel zijn opnieuw mogelijk. Toch denk ik wel dat er meer plaatsen het droog zullen houden. In de middag moeten de buien dan overal hun biezen gaan pakken. Eerder dan vandaag denk ik. 

Er staat wel wat meer wind uit een westelijke richting. Kracht 3 tot 5. In het Waddengebied nog iets meer. Bij dit wisselvallige weer loopt het kwik wederom op naar een graad of 15.

Donderdag lijkt de beste dag van de week te worden, maar voor de rest blijft het aanhoudend wisselvallig.

Tot ziens!  

Tulpen in Den Haag (Foto: DJMO)
De tulpen staan nog volop in bloei. Een schitterende foto van DJMO. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.